Обади се по телефона Отвори адреса в гугъл мапс
Протетично Лечение

Протетично Лечение

Протетично лечение се налага в случаите, когато пациента има един или няколко силно разрушени или извадени зъба. Целите на този вид лечение са :

  • Да се възстановят нормалните функции, свързани с дъвкателния апарат, като говор и хранене
  • Да се предпази съзъбието от последващите промени. При изваждането на дори и само един зъб и ненавременното запълване на липсващото място, настъпва т.нар. феномен на Годон. Той представлява механизъм, с който организма се опитва да се справи със създалата се липса, но води след себе си много затруднения в последващото лечение. Най-общо представлява наклоняване на съседните зъби към празното място и прорастване на зъба антагонист ( ако липсва долен зъб, към празнинaта прораства съответния горен и обратно). Това води до промени в захапката и нормалната функция на дъвкатeлния апарат, които с времето се задълбочават. Освен това бъдещото протезиране става по- труден и по-сложен процес.
  • Не на последно място да се възстанови естетиката на пациента – цвят, форма, големина и разположение на зъбите.

Протетичното лечение се извършва с помощта на коронки, мостови протези, частични и тотални (цели) зъбни протези и импланти.

Д-р Гергана Николаева

Д-р Гергана Николаева

Родена в гр. Враца, завършила средното си образование в Природо- математическа гимназия гр. Враца. Дипломира се като лекар по дентална медицина в Медицински университет – гр. София. Още през студентските си години посещава курсове и семинари в направленията ендодонтия, кариесология , както и най-големия форум за Дентална медицина на Балканите – Sofia Dental Meeting. Има участие в няколко научни статии в областта на пародонтологията.

Върни се най-горната част на страницата